Tips om coniferen te snoeien

Tips om coniferen te snoeien

Uw coniferen moeten er goed en verzorgd uitzien natuurlijk. Dit gebeurt niet vanzelf en daarvoor moet toch echt iets gebeuren. De coniferen moeten namelijk goed bijgehouden worden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen maar ook door een tuinier kan dit gedaan worden. Het is makkelijk om het zelf te doen want heel moeilijk is het niet om uw coniferen bij te houden en het resultaat is erg mooi. Zo is uw tuin klaar voor de zomer!

Kies de beste tijd van het jaar

Het is belangrijk om een goed seizoen uit te kiezen voor het snoeien van de coniferen. De beste tijd is namelijk in mei/begin juli., Het is slim om het in ieder geval te doen vóór de langste dag van het jaar. Als u in de winter ook nette coniferen wilt is het belangrijk om het in augustus nog een keer te snoeien. Na september is geen goed idee meer, de kans op schade door vorst en kou is dan natuurlijk een stuk groter.

Hoe kunt u dit het beste doen

Het is belangrijk dat u niet snoeit tot u het oude hout ziet. U haalt de jonge scheuten eraf met een maximum van 10 cm eraf. Wanneer u meer dan 10 centimeter snoeit, kan dit de coniferen beschadigingen en dit zou natuurlijk erg zonde zijn voor de plant. Voor de rest wordt er aangeraden echt alleen de jonge scheuten te snoeien. Hoezo? Als u allen de jonge scheuten snoeit beschadigt u amper of zo min mogelijk de plant.

Coniferen onderhouden in kegelvorm

Snoei de coniferen in een kegelvorm

Het is belangrijk om de coniferen in een kegelvorm te snoeien. Op die manier is de onderkant breder en wordt het steeds smaller naar boven toe. Deze manier wordt aangeraden omdat alle takken van de plant dan zonlicht kunnen bereiken. Als u dit niet doet wordt de onderkant van de coniferen kaal. Dat staat natuurlijk niet mooi in uw tuin.

Gebruik middelen!

Het is belangrijk om middelen te gebruiken als dit nodig is. Dit is nodig als uw coniferen last heeft van wolluis, spint mijt of taxuskever. Deze insectjes zorgen ervoor dat uw coniferen lelijk woorden of soms zelf bruin. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarvoor zijn verschillende middelen die u op de coniferen sproeien en hiermee zou het weg moeten gaan. Als dit niet het geval is kunt u een specialist raadplegen die hiervoor nog andere manieren heeft en het misschien voor u kunt oplossen. Want een tuin met lelijk coniferen wilt natuurlijk niemand.

Dit waren enkele tips over coniferen snoeien en verzorgen. Veel succes met het verzorgen van uw coniferen!

Gras zaaien of zoden leggen?

Gras zaaien of zoden leggen? Wilt u een nieuwe grasmat maar weet u niet wat beter bij u en u tuin past, een zoden leggen of gras zaaien. En wat zijn de verschillen tussen die twee. Wat is gras zaaien? Wat houdt gras zaaien in? Gras zaaien is eigenlijk zoals het woord...

Een houten schutting in de beits zetten

Een houten schutting in de beits zetten Schuttingen kunt u beitsen. Dit biedt een mooie kleur en beschermlaag op uw schutting. Ook kunt u kiezen om het te laten schilderen. Wij helpen u met het maken van de beste keuzes hierin. Beits of verf? Deze keuze hangt af van...

Planten voor in de winter

Mooie planten die in de winter bloeien Wilt u ook een mooie tuin in de winter dan moet u goed opletten welke planten u hiervoor kunt gebruiken, omdat lang niet elke plant tegen de weersomstandigheden van de winter kunnen. Winter planten Er zijn planten die juist goed...

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze Hoveniers uit de regio geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw Tuin?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.