Hovenier Nijmegen

Hovenier Nijmegen

Onze tuinmannen in Nijmegen, werkzaam bij hovenier de jong, staan graag voor u klaar. Op jaar basis pakken wij ruim 2.000 tuinen aan. Ook voor het onderhoud van zakelijke tuinen of gemeentelijke plantsoenen worden wij dagelijks ingezet

Afhankelijk van de wensen kunnen wij op korte termijn schakelen. Zo is het mogelijk om alles tijdig op orde te hebben zodat u plezier kan hebben van een tuin. Dat is direct ons doel, iedereen moet van zijn tuin kunnen genieten!

Voor diverse taken zijn wij in te zetten. Van het complete aanleg van een tuin met overkapping, tot het maaien van gras en onderhouden hiervan. 

Heeft u specifieke vragen over een plant of onderhoud van het gazon? Graag adviseren wij bij de mogelijkheden binnen Nijmegen. Denk hierbij ook aan het kiezen van de juiste bestrating, of is mogelijk grind een beter idee?

Hovenier de Jong staat garant voor topkwaliteit voor een eerlijke prijs. We horen dan ook graag wat wij voor u kunnen betekenen! 

nieuwe tuin aanleggen

Diensten

Als hovenier zijn wij in te zetten voor alles in en rondom de tuin. Waar wij graag het onderhoud van uw gazon en planten voor onze rekening nemen, is het natuurlijk ook mogelijk om door ons een terrasoverkapping of een schutting te laten plaatsen.

Afgelopen jaren wij zijn nauw betrokken geweest bij enkele nieuwbouw projecten in Nijmegen. Zo zijn er diverse tuinontwerpen gemaakt en deze vervolgens mij een groep hoveniers uitgevoerd.

Onze diensten zijn onder te verdelen in de volgende categorieen:

Wij hebben diverse specialisatie, bekijk het overzicht hiernaast!

Specialisaties Hovenier de Jong

Specialisaties Hovenier de Jong

 • Tuinaanleg nieuwe tuin
 • Renoveren tuin
 • Schutting
 • Vijver aanleggen
 • Kunstgras
 • Bestrating

Tuinaanleg Nijmegen

Met tuinaanleg bedoelen wij een kale tuin die vanaf 0 opgebouwd moet worden. Mocht er al een tuin bestaan, dan valt dit onder de noemer ’tuinrenovatie’. Het verschil zit hem in het plan van aanpak, bij een kale tuin kan er sneller begonnen worden met het opzetten van de tuin. Op het moment dat er nog bossen of een grasstrook verwijderd moet worden, gaat dit altijd wat meer tijd kosten.

Tuinrenovatie

Op het moment dat er een bestaande tuin is, die door te weinig aandacht is verwilderd. Dan kan tuinrenovatie de uitkomst zijn. Door de tuin in oude staat te herstellen, kan er weer met plezier van de tuin gebruikt gemaakt worden. Een tuinrenovatie in Nijmegen is gesneden koek en onze hoveniers zijn beschikbaar in de regio.

Zelf geen groene vingers om de tuin op te knappen? Of niet voldoende tijd om dit allemaal alleen te doen? Wij ondersteunen ook om in overleg de tuin weer mooi en verzorgd te krijgen. Hierdoor kan er op de kosten bespaard worden en komen we samen tot een mooi project! 

Benieuwd naar de kosten?

Tuinonderhoud in Nijmegen

Het goed onderhouden is de basis voor een constant mooie tuin. Daarbij is het ook direct een resultaat dat u veel liever in de tuin zult gaan zitten.

Afhankelijk van de tuininrichting, hoort hier een onderhoudsplan bij. Voor een tuin met meer groen zal er meer onderhoud vereist zijn tegenover een tuin vol met bestrating.

Inplannen van tuinonderhoud in Nijmegen kan ook eenmalig zijn. Op het momen dat het onkruid zo hoog staat, of dat er specifiek onderhoud gepleegd moet worden. Nadat wij het onderhoud hebben uitgevoerd, zullen wij advies geven waarna alles zelf ook onderhouden kan blijven worden door uzelf.

Mocht het gehele onderhoudsplan uitbesteed worden aan ons, dan zullen wij dit onderhoudsplan verder uitwerken. Zo bent u verzekerd ervan dat wij tijdig bij u de tuin komen bekijken en het onderhoud uitvoeren. Het compleet uitbesteden zorgd hierdoor voor innerlijke rust.

Daarbij zijn de kosten die wij hanteren vooraf duidelijk gecommuniceerd, zodat hier geen verwarring kan ontstaan.

Stratenmaker Nijmegen

Naast onze hoveniers hebben wij ook stratenmakers in dienst. Een stratenmaker uit Nijmegen richt zich puur op bestrating. Door deze focus kunnen ze snel maar vooral ook op de juiste manier een bestrating leggen. De keuze hierin kan vallen op verschillende soorten tuintegels of sierbestrating. Afhankelijk van de wensen in de tuin en het plaatje, kunnen onze stratenmakers advies geven. 

Heeft u zelf al keuze gemaakt en wilt u dat het door stratenmakers van Hovenier de Jong word gelegd, is dat geen probleem.

Met vele voorbeelden kunnen wij u voorzien van inspiratie.

Het leggen van de bestrating is cruciaal om in de toekomst er geen ellende van te krijgen. Zo zien wij vaak bij mensen die het zelf leggen, dat er water blijft staan of dat de tegels verzakken. De basis van een stratenmaker is kennis, maar de ervaring weegt net zo zwaar mee!

Tuinontwerp

Bij een tuinontwerp kan men zelf aan de slag gaan om te schetsen hoe de tuin eruit komt te zien. Hierbij word er vaak geen rekening gehouden met het onderhoud en aanleg ervan.

Daarom zien wij graag de huidige schets in of maken wij zelf een professioneel tuinontwerp in Nijmegen. Op basis van de wensen, kunnen wij in overleg het ontwerp op papier zetten. Hierbij zijn de juiste afmetingen en materiaalkeuze van belang om een goed resultaat te krijgen.

Boomverzorging

Tijdig een boom op de juiste manier vezorgen kan helpen bij de levensduur van de boom. Onder boomverzoging via Hovenier de Jong vallen de volgende werkzaamheden:

 • Rooien: Het rooien van een boom is soms niet te voorkomen. Onder het rooien van een boom in Nijmegen vallen onder meer het kappen en het verwijderen van de boomstronk. Oftewel de boom verdwijnt in zijn geheel.
 • Snoeien: Door op tijd te snoeien, hebben de onderliggende takken de kans om naar boven te groeien. De jonge scheuten hebben dus meer kans en dit is gezond voor de gehele boom. 
 • Boomstronk frezen: Wanneer de boom reeds is gekapt, dan staat er nog een boomstronk. Deze kunnen wij wegfrezen, zodat de grond vlak is gemaakt en hergebruikt kan worden.

Vraag direct de prijzen aan en bespaar!

Vijver aanleggen

Verschillende soorten vijvers kunnen aangelegd worden. Er kan gekozen worden voor een vaste bak of voor een vijver op maat. Bij vijvers maken wij een onderscheid tussen:

 • Natuurvijver – Waarbij er veel van planten worden toegevoegd aan de vijver en vervolgens de natuur zijn werk laat gaan. Het kan een wat verwildere indruk hebben, maar is wel rustgevend in de tuin.
 • Koivijver – Een vijver met koikarpers is populair. Het heeft een specifieke lay-out en diverse pompen en planten die helpen bij het verzorgen van de vissen.
 • Zwemvijver – Een combinatie van een vijver en zwembad noemen wij een zwemvijver. Hierbij heeft u de 2 voordelen van beide varianten.

Afhankelijk van uw tuin willen wij meedenken met de opties. Onze hovenier in Nijmegen zal een graafmachine gebruiken om de vijver te graven. Hierdoor kan het ook snel worden uitgevoerd en zijn de kosten relatief laag voor het aanleggen van een nieuwe vijver.

Schutting plaatsen Nijmegen

Een hovenier Nijmegen kan ook uw schutting plaatsen. De schutting kan van divers materiaal gemaakt worden, hierbij is een houten schutting in Nijmegen het meest gekozen.

Naast schuttingen om een tuin, kunnen wij ook andere afscheidingen en afrasteringen plaatsen.  

Kosten hoveniersbedrijf Nijmegen

Vooraf een indicatie hebben over de kosten op het moment dat u ons inschakelt? Dat is heel begrijpelijk en graag brengen wij een gratis offerte uit. Dit is een vrijblijvende prijsopgave om te kijken wat er mogelijk is en voor welk budget. 

De kosten die wij hanteren zijn scherp. Door ons landelijk netwerk, hebben wij altijd een hovenier in de regio, zo hebben wij ook een hovenier in Nijmegen beschikbaar.

Om een idee te krijgen naar de prijzen die wij hanteren, hebben wij een tabel met standaard klussen samengesteld. Lees verder over welke tarieven wij hanteren en zodoende weet u welke kosten u kunt verwachten!

Soort klusKosten indicatie
Nieuwe tuin aanleggen€50,- tot €90,- per m2
Tuinonderhoud €35,- tot €45,- per uur
Tuinontwerp kleine tuin€250,- tot €800,-
Tuinontwerp grote tuin (200m2 +)Vanaf €800,-
Schutting plaatsen€60,- tot €200,- per meter

Kosten per uur

Het tarief wat een hovenier gemiddeld rekent ligt rond de €35,- per uur. Hierbij zitten het gereedschap en voorrijkosten inbegrepen. Maar logischerwijs dat de materiaalkosten hierbij nog niet zijn gerekend. Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte van ons en u zult zien dat wij de goedkoopste hoveniers hebben!

Heg snoeien en de kosten hiervan

Welke factoren bepalen de totale kosten?

Om de totale kosten te berekenen zijn er meer factoren aanwezig dan enkel het uurtarief. Samengevat komt het grofweg neer dat een prijs voor uw tuin in Nijmegen tot stand komt door:

 • Materiaal voor de werkzaamheden
 • Het aantal uren dat een vakman nodig heeft
 • Eventuele voorrijkosten en/of parkeervergunning

Bij het ontvangen van een offerte is het belangrijk om goed te kijken wat er word aangeboden en voor welke prijs. Op de offerte zullen er verschillende onderdelen staan. Belangrijk is om te kijken naar alles wat inclusief is, staan er punten niet genoemd, dan kunnen hier achteraf nog kosten voor worden gerekend, wat een onaangename verrassing zal zijn.

Welk BTW tarief geldt voor hovenierswerkzaamheden?

Wij krijgen veel vragen omtrent het tarief voor de kosten van een hovenier. Staat er het hoge tarief van 21% of het lage tarief van 9% op de factuur?

Hoveniersbedrijven mogen het lage tarief gebruiken aanleggen van sierteeltproducten. Nu zult u zich afvragen wat sierteeltproducten zijn, dit zijn bloemperken, waterplanten en andere soorten beplantingen. Om er zeker van te zijn, is het slim om dit vooraf na te vragen bij de hovenier Nijmegen.

Een overzicht voor welke planten precies vallen onder het lage tarief, verwijzen wij u graag door naar de site van de Belastingdienst.

Voor alle overige werkzaamheden, eigenlijk grotendeels van het arbeid en materiaal, geldt het tarief van 21% BTW

Belang van onderhoud

Het belang van een goed onderhouden tuin in Nijmegen is groot. Bekijk hieronder de voordelen bij goed onderhoud.

 • Bij het onderhoud worden vroegtijdige problemen opgemerkt en kunnen direct worden verholpen
 • Goed onderhoud voorkomt grote kosten posten op lange termijn
 • U bent verzekerd van een strak gazon en schone bestrating
 • Het levensplezier van uw tuin word aanzienlijk vergroot

Wij voeren diverse soorten onderhoud uit. Het is mogelijk om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij komen wij op afgesproken moment langs voor een vast tarief per jaar.

Ook is het mogelijk om een losse onderhoudsbeurt bij ons af te nemen.

Zelf het onderhoud tussendoor uitvoeren is geen probleem. Voor de jaarlijkse APK kunnen wij het groot onderhoud uitvoeren. Dit is geheel zelf in te delen en op die manier zijn wij relatief goedkoop in te zetten voor uw tuinonderhoud in Nijmegen.

De onderhoudsplannen zullen in overleg met Hovenier de Jong worden samengesteld. 

Keurmerken hoveniers

Om vooraf meer zekerheid te hebben of er met een betrouwbare hovenier te maken heeft, zijn er diverse keurmerken in het leven geroepen. Dit betekend niet dat enkel hoveniersbedrijven uit Nijmegen met een keurmerk betrouwbaar zijn, maar het kan wel een steuntje in de rug zijn.

Overzicht van de keurmerken

Een kwaliteitscheck wordt door alle keurmerken gevoerd en door middel van een keurmerk kunnen de behaalde certificaten worden benadrukt. In Nederland zijn de volgende 3 erkende keurmerken:

Afhankelijk van het keurmerk, bieden de aangesloten hoveniers een bepaalde garantie. Ook op het moment dat er een geschil is met de hovenier, is hier een geschillencommissie die hier objectief bij kan bemiddelen.

 

Er is een branchevereniging voor hoveniersbedrijven, genaamd VHG. Lees meer over de VHG

Vooruit betaling

Bij het inschakelen van een hovenier is het gebruikelijk dat er een voorschot wordt gevraagd. Dit is vaak om de materialen te halen en het risico van een hovenier te dekken, aangezien er kosten gemaakt moeten worden.

Heeft u echter geen goed gevoel bij het voorschot, dan raden wij aan om in overleg te gaan met de hovenier. Het doen van een aanbetaling blijft helaas altijd een risico. Hoveniersbedrijven die bij een keurmerk zijn aangesloten kunnen meer vertrouwen geven, toch is het altijd slim om een niet te groot bedrag aan te betalen. 

Planning

Het vervolg nadat het lek is gevonden is natuurlijk het repareren. Onze dakdekkers voeren dakreparaties aan de lopende band uit. Dit zorgt voor de deskundigheid welke resulteert in een snelle maar volledige gedekte lekkage. Een dakreparatie in Nijmegen is altijd binnen 24 uur uit te voeren! 

Project van hovenier de jong

Bespaartips

Wij willen zoveel mogelijk mensen voorzien van een mooie tuin. Hierdoor hebben wij voor ieder budget een op maat gemaakte oplossing. 

Bij een tuin met een laag budget zullen de hieronder genoemde bespaartips een uitkomst bieden.

Soms is het nodig om eenmalig een investering te doen, om daar vervolgens profijt van te hebben. Om direct kosten te besparen kunt u de volgende tips naleven.

 • Onderhoud de tuin zelf regelmatig. Of schakel tijdig een tuinman in.
 • Bij de keuze van planten, denk goed aan de intensiteit van onderhoud die bij de planten/struiken komen kijken.
 • Informeer naar de mogelijkheid van een onderhoudsvrije tuin.

Mocht er toch hulp nodig zijn in de tuin voor het onderhoud of renovatie. Kom dan in contact met ons voor een scherpe prijs. Wij vergelijken geheel gratis de andere hoveniers in Nijmegen en kijken waar wij kunnen helpen.

Hovenier offertes in Nijmegen

Heeft u de keuze gemaakt om een hovenier in te schakelen? Een indicatie van de kosten hebben wij hierboven gegeven, een volgende stap is het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Hierbij kan onze tuinman op basis van de wensen een prijs op papier zetten waarmee u verder kunt rekenen.

In iedere situatie is het wenselijk om eerst een offerte te krijgen van een hovenier. Dit is een aanbieding voor uw specifieke opdracht. Tevens heeft u direct inzichtelijk wat er allemaal inclusief is en de garanties die Hovenier de Jong geeft.

Vergelijken van offertes

Onze hoveniers zullen de opdracht bekijken en hier apart van elkaar een offerte voor maken. Op deze manier blijft de marktwerking in stand en zal er een eerlijke prijs op tafel komen. Vergelijk binnen enkele minuten de verschillende offertes van een hovenier in Nijmegen en bespaar tot wel 30% op de totale kosten. Dit komt al snel neer op een besparing van enkele honderden euro’s. Dat binnen 2 minuten, is wel heel makkelijk bespaard toch!

Ook al is het een kleine klus, daar maken wij geen onderscheid in. Op het moment dat er geen tijd of mogelijkheid is om de tuin zelf op de schop te nemen, vinden wij dat het onze plicht is om u hierbij te helpen.

Goedkope hovenier

Het inzetten van een tuinman hoeft niet de kop te kosten. De hoveniers die wij sturen beschikken over de juiste materialen. Hierdoor kan er al direct bespaard worden op het aanschaffen van het materiaal.

Bij de inzet van het juiste materiaal zal de klus sneller verlopen. Het uurtarief van een hovenier is daarom relatief laag. Daarnaast betaal je ook voor alle kennis die in de tuin word gestopt. Advies over het juist behandelen van een plant, zorgt voor lang plezier en zodat het niet telkens moet vervangen worden.

Een goedkope hovenier in Nijmegen kunnen wij aanbieden. Met behulp van het vergelijken van hoveniers, zal de prijs gedrukt worden.

 

Waar op letten bij een hovenier offerte?

Om een juiste keuze te kunnen maken, zijn er een aantal zaken waar op gelet moet worden bij het ontvangen van meerdere offertes.

 • Tip 1: Niet alleen de totale kosten zijn van belang, bekijk naar de inhoud. Word alles meegerekend in de totaalprijs of zijn er bijkomende kosten? 
 • Tip 2: Let op het termijn waarin de hovenier beschikbaar is 
 • Tip 3: Welke garantie worden er gegeven nadat de tuin opgeleverd is. Garantie op materiaal en ook op het behoud.
 • Tip 4: Wat is er afgesproken over de betalingen, staat dit duidelijk in de offerte?

Offerte van hovenier in Nijmegen

Het kiezen voor een hovenier in de regio is logisch. Veelal scheelt dit in de voorrijkosten.

Echter is het ook slim om verder te kijken dan enkel de nabije omgeving. Het kan soms lonen om iets verder te kijken en open te staan voor meerdere offertes.

Vraag een offerte aan bij Hovenier de Jong en laat u verrassen door onze scherpe prijs.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze Hoveniers uit de regio geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw Tuin?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.