Een houten schutting in de beits zetten

Een houten schutting in de beits zetten

Schuttingen kunt u beitsen. Dit biedt een mooie kleur en beschermlaag op uw schutting. Ook kunt u kiezen om het te laten schilderen. Wij helpen u met het maken van de beste keuzes hierin.

Beits of verf?

Deze keuze hangt af van het resultaat dat u wilt. Als u het hout van uw schutting mooi vindt is een transparante beits de beste keuze. Wilt u meer een matte uitstraling en een betere en langere bescherming dan is het nodig om te gaan voor een dekkende beits laag.

Blanke of dekkende lakverf is geen goede keuze omdat dit niet ademt en het sluit het hout op, waardoor uw schutting eerder last zult krijgen van bladderende verf etc.

Olie of beits?

Naast beits kunt u ook kiezen voor olie. Het verschil tussen olie en beits is de bescherming. Beits trekt dieper in het hout en geeft dus een wat betere bescherming. Beits beschermt dus ook beter tegen bepaalde weersomstandigheden. We raden aan om dus beits te gebruiken in plaats van olie.

 Houten schutting

Welke beits u kunt gebruiken

Welke beits het beste is voor u, hangt af van uw wensen en het bedrag wat u er voor uit wilt geven. Als u de schutting tot en met 2 jaar wilt beschermen is Cetabever Schuttinbeits een goede keuze voor u. Wilt u liever een langere bescherming, bijvoorbeeld wat beschermt tot en met wel 12 jaar, kunt u beter gaan voor Jotun Demidekk. Deze is wel wat duurder dan de andere maar zal wel een stuk langer beschermen.

Hoe behandelt u een houten schutting?

Een schutting is ook belangrijk om bij te houden. Hardhouten schuttingen en geïmpregneerde schutting behandel en onderhoud u op dezelfde manier namelijk via deze stappen:

  1. Verwijder alg en groene aanslag met een algendoder
  2. Schuur de schutting op met schuurpapier
  3. Breng een laag dekkende beits of transparante schutting beits aan
  4. Laat het drogen
  5. Breng een tweede laag schuttingbeits aan

Het is belangrijk om na deze stappen uw schutting goed bij te houden. Als u het goed bijhoudt blijft uw schutting mooi en hoeft u er niet veel aan te doen of het vaker opnieuw te doen. Onderhoud is dus erg belangrijk.

Beitsen van uw schutting is dus een goed idee en staat hier goed beschreven hoe en wat. Succes met uw schutting beitsen!

Tips om coniferen te snoeien

Tips om coniferen te snoeien Uw coniferen moeten er goed en verzorgd uitzien natuurlijk. Dit gebeurt niet vanzelf en daarvoor moet toch echt iets gebeuren. De coniferen moeten namelijk goed bijgehouden worden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen maar ook door een tuinier...

Planten voor in de winter

Mooie planten die in de winter bloeien Wilt u ook een mooie tuin in de winter dan moet u goed opletten welke planten u hiervoor kunt gebruiken, omdat lang niet elke plant tegen de weersomstandigheden van de winter kunnen. Winter planten Er zijn planten die juist goed...

Gras zaaien of zoden leggen?

Gras zaaien of zoden leggen? Wilt u een nieuwe grasmat maar weet u niet wat beter bij u en u tuin past, een zoden leggen of gras zaaien. En wat zijn de verschillen tussen die twee. Wat is gras zaaien? Wat houdt gras zaaien in? Gras zaaien is eigenlijk zoals het woord...

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze Hoveniers uit de regio geven gratis advies!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw Tuin?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.